دست‌های خالی تیم‌های تبریزی در نقل و انتقال زمستانی
دست‌های خالی تیم‌های تبریزی در نقل و انتقال زمستانی

تیم‌های فوتبال تراکتور و ماشین‌سازی تبریز با شرایط متفاوتی وارد تعطیلات نیم فصل لیگ برتر شدند و به رغم اخبار و شایعات مختلف، با دستان خالی نقل و انتقالات زمستانی را پشت سر گذاشتند.

هرچند فعالیت گسترده در نقل و انتقال زمستانی به عقیده بیشتر کارشناسان نمی تواند عاملی برای موفقیت تیم های تلقی شود، اما اینکه در این فرصت بتوان نسبت به پوشش نقاط ضعف در پست های مختلف اقدام کرد، اقدامی شایسته و البته واجب برای تیم هایی است که اهداف مهم و قهرمانی در لیگ برتر دارند.

تراکتور و ماشین سازی تبریز از شرایط بسیار متفاوت و متضاد برای ورود به بازار نقل و انتقالات زمستانی برخوردار بودند و مالک واحد این دو تیم قدیمی و پرهوادار آذربایجان، مسایل و مشکلات خاصی برای فعالیت در این بازار را امسال تجربه کرد.

تراکتور تبریز به عنوان اولین تیم آذربایجان با ساختار جدید مدیریتی خود طی دو سال اخیر به خوبی توانسته مشکلات مالی و قراردادهای شائبه برانگیز بازیکنان داخلی و خارجی و کادر فنی را مدیریت کرده و طی این مدت با کمترین مشکل مواجه شده است، اما هواداران این تیم انتظارات بسیار زیادی از نحوه ورود این باشگاه به بازار زمستانی داشتند اما به این مطالبات پاسخ مناسبی داده نشد.

در حالی که تراکتور در خط دفاعی به خاطر نداشتن فوروارد شش دانگ به شدت در مذیقه است و نام های داخلی و خارجی مختلفی برای جذب در این تیم مطرح بود، با پایان یافتن فرصت نفل و انتقالات زمستانی هیچ کدام توسط مدیران تراکتور استخدام نشدند و تنها میلاد فخرالدینی به عنوان مدافع راست کلاسیک جذب شد که آن نیز با انتقادات فراوانی از سوی هواداران و کارشناسان روبرو شد.

اینکه بازیکنی از ذوب آهن جذب تیم مدعی تراکتور می شود که در طول ۱۶ بازی لیگ برتر فصل جاری تنها ۹ بازی فرصت حضور در ترکیب اصلی را داشته و در بسیاری از این بازی های نیز یا تعویض شده و یا به عنوان بازیکن ذخیره وارد میدان شده است، جای تامل و سوال دارد. 

ضمن اینکه فخرالدینی به لحاظ سنی نیز با ۳۰ سال سن چندان نمی تواند کارآیی مطلوبی برای تراکتور داشته باشد.

اینکه مهترین نیاز تراکتور در خط حمله به یک مهاجم قهار در فصل جاری لیگ برتر است، بر کسی پوشیده نیست و عملکرد ضعیف ساسان انصاری و محمدرضا آزادی در این پست گویای بسیاری از واقعیات و ضعف مشهود در خط فوروارد تیم است؛ حضور  ۲ ساله ثابت انصاری در ترکیب  اصلی تیم و زدن تنها ۴ گل نشان دهنده بی خاصیت بودن این مهاجم است ضمن اینکه در کنار او آزادی جوان و بومی نیز که چندان انتظاری از او نمی رود به مراتب عملکرد بدی نسبت به انصاری داشته است.

تلاش باشگاه تراکتور برای جذب عیسی آل کثیر و شهریار مغانلو در پست مهاجم هم ناکام ماند تا مسوولان این باشگاه بار دیگر برای پیدا کردن گزینه مورد نظر خود به بازیکنان خارجی روی آورند در حالی که این رویه نیز با اما و اگرهای مختلفی مواجه است.

جدایی سیداحمد موسوی، کوین فورچونه، یوکیا سوگیتا و به احتمال فراوان مازولا از تراکتور جزو عملکرد نقل و انتقالات زمستانی این تیم است که مثبت یا منفی بودن این جدایی ها در نیم فصل دوم برای هواداران و مسوولان باشگاه مشخص خواهد شد.

اما تیم ماشین سازی تبریز شرایط بسیار نامناسب و نامعلومی برای ورود به بازار نفل و انتقالات زمستانی داشت که مهمترین آن مربوط به شکایت چند بازیکن خارجی فصل های قبل بر می گشت که مانع از باز شدن پنجره نقل و انتقالی این تیم قدیمی شد و به رغم قول های مساعد مدیر عامل باشگاه مبنی بر حل و فصل سریع این مشکل تا زمان شروع نقل و انتقالات زمستانی، هیچ گاه این مشکل حل نشد تا سبزقباهای تبریزی با دست خالی این فرصت را سپری کنند.

در همین حال و با وجود اینکه ماشین سازی به دلیل بسته بودن پنجره نقل و انتقالی خود به شدت نیازمند بازیکنان کنونی و مراقبت از جدایی بازیکنانش داشت، در اقدامی تعجب برانگیز دو بازیکن تاپ و تاثیرگذار خود را از دست داد تا علامت سوال بزرگی مقابل نحوه مدیریت این باشگاه تبریزی به وجود آید.

اینکه جدایی سامان نریمان جهان و جای خالی او در میانه میدان ماشین سازان چگونه برطرف می شود، پرسش بسیاری از کارشناسان و هواداران این تیم است که باید مدیرعامل باشگاه پاسخگوی این اقدام خود باشد.

شاید چنین به نظر برسد که لژیونر شدن نریمان جهان و انتقال او به نفتچی باکو و انتقال احمدرضا زنده روح به گل گهر سیرجان، سود مناسبی برای ماشین سازی داشته است، اما اگر چنین مساله ای صحت دارد پس باید مشکل بدهی به بازیکنان خارجی و بسته بودن پنجره نقل و انتقالی این تیم نیز سریع باز می شد که چنین نشده است.

البته احد شیخ لاری سرمربی جدید ماشین سازی چه نظری در رابطه با جدایی این دو بازیکن مهم داشته است، بر کسی مشخص نیست اما اینکه مدیرعامل باشگاه با نظر نهایی کادرفنی اقدام به انتقال نریمان جهان و زده روح کرده است یا نه؟ پرسشی است که جواب آن شاید با شروع نیم فصل دوم و نحوه نتیجه گیری تیم معلوم شود.

بدون تردید ماشین سازی در نیم فصل دوم که بیشتر بازی هایش در خارج از تبریز مقابل تیم های مدعی خواهد بود، شرایط بسیار سخت و پیچیده ای خواهد داشت، به گونه ای که از مجموع ۱۴ بازی باقی مانده لیگ برتر ۷ بازی در خارج از تبریز از جمله مقابل تیم های شهرخودروی مشهد، فولاد اهواز، ذوب آهن اصفهان و تراکتور بازی می کند و در تبریز نیز باید مقابل تیم های مدعی سپاهان، پرسپولیس، نفت آبادان قرار بگیرد.

شیخ لاری که پس از مدت ها سکان هدایت یک تیم لیگ برتری را بر عهده گرفته است روزهای سختی در دور برگشت خواهد داشت و با توجه به نتیجه گیری مطلوب رسول خطیبی در دور رفت، انتظارات از این مربی کارکشته بسیار بالا رفته است.

  • منبع خبر : ایرنا