احیای نسل مرال در جنگل‌های ارسباران
احیای نسل مرال در جنگل‌های ارسباران

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: طرح احیای نسل مارال‌ها و انواع گوزن زرد ایرانی در جنگل‌های ارسباران در حال انجام است. حسن عباس نژاد روز یکشنبه، ۳۱ مرداد ماه در جمع خبرنگاران، گفت: مطالعات احیای مارال به عنوان یکی از گونه‌های جانوری منقرض شده از سال ۷۱ در آذربایجان شرقی شروع و ۷ راس […]

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: طرح احیای نسل مارال‌ها و انواع گوزن زرد ایرانی در جنگل‌های ارسباران در حال انجام است.

حسن عباس نژاد روز یکشنبه، ۳۱ مرداد ماه در جمع خبرنگاران، گفت: مطالعات احیای مارال به عنوان یکی از گونه‌های جانوری منقرض شده از سال ۷۱ در آذربایجان شرقی شروع و ۷ راس مارال از سایت حفاطتی گلستان به این منطقه حفاظت شده انتقال داده شد.

وی افزود: پس از افزایش جمعیت مارال ها ، وسعت این منطقه به ۱۸۶ هکتار افزایش یافت و اکنون این سایت میزبان بیش از ۲۶ راس مارال هستند.

عباس نژاد گفت: برنامه آتی مرکز رهاسازی گونه در طبیعت، پایش رفتار، بررسی کریدورهای مهاجرتی و وضعیت گونه پس از رهاسازی و برنامه ریزی برای احیای گونه در طبیعت می باشد که با حفظ مرکز فعلی به عنوان مرکز مطالعات گونه مارال در شمال غرب کشور و پشتیبانی گله های طبیعی و تیمار افراد آسیب دیده پیش بینی شده است.

وی اضافه کرد: منطقه کوهستانی و سرسبز آینالو از توابع بخش خداآفرین شهرستان کلیبر استان آذربایجان شرقی است و در ارتفاع ۱۵۰۰ متری از سطح دریا واقع شده و این منطقه به دلیل داشتن پوشش گیاهی و جنگل های مناسب برای احیای نسل مارال (قرارگیری در منطقه میان بند) انتخاب گردیده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی با اشاره به موفقیت‌های کسب شده در احیای مارال را یادآور شد و تاکید کرد: تحولات خوبی در استان و کشور ایجاد شده و حساسیت مردم و مسئولان به ضروت احیای این گونه جانوری افزایش یافته است. 

وی از تخصیص اعتبار برای به روز رسانی  دوربین‌های حفاظتی در محوطه قرنطیه مارال‌های ارسباران خبر داد و افزود: تلاش می‌شود در آینده‌ای نزدیک مرکز تحقیقات مارال برای علمی کردن بررسی‌های این گونه جانوری احداث شود.

مرال با نام علم علمی Cervus elaphus Maral یکی از بزرگترین انواع گوزن و بزرگترین گونه گوزن در ایران هستند.

به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی، جنگل‌های ارسباران یک منطقه حفاظتی بوده و در سال ۱۳۵۴ از سوی یونسکو به ثبت رسیده است.

کارشناسان زیست‌محیطی جهان، جنگل‌های ارسباران را به دلیل داشتن ۷۸۵ گونه گیاهی و ۱۷۰گونه درختی، شامل ۴۲تیپ مرتعی و ۱۴۳واحد جنگلی، در زمره یکی از مناطق با ارزش ژنتیکی جهان شناخته‌اند.

منطقه ارسباران با طبیعت زیبا و چشم‌اندازهای دلنشین و وجود اماکن و ابنیه تاریخی مختلف، توان بالقوه بالایی برای جذب گردشگر نیز دارد. نسل گوزن مارال به عنوان یکی از زیباترین گونه‌های جانوری ایران از ۶۰ سال پیش در جنگل‌های ارسباران منقرض شده بود.

انتهای پیام

  • منبع خبر : ایسنا