۳۷ میلیارد تومان در مجموعه ربع رشیدی تبریز هزینه شد
۳۷ میلیارد تومان در مجموعه ربع رشیدی تبریز هزینه شد

معاون میراث‌ فرهنگی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان شرقی گفت: طی ۳ سال اخیر ۳۷ میلیارد تومان در زمینه تملک، کاوش‌ باستان‌شناسی و مرمت مجموعه تاریخی ربع رشیدی تبریز هزینه شده است.

به گزارش نهال امید، علیرضا قوچی با بیان اینکه احیای مجموعه تاریخی – فرهنگی دانشگاه ربع رشیدی با بیش از ۷۰۰ سال قدمت یکی از مطالبات مهم مردم تبریز و آذربایجان و همچنین یکی از اهداف مهم اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان است، افزود: این مطالبه طی سال‌های اخیر در قالب عملیات متعدد به ‌صورت مستمر در حال انجام و پیگیری است.

وی اظهار داشت: طی سال‌های مذکور با پیگیری‌های اداره کل میراث فرهنگی بیش از ۲۱ میلیارد تومان در خصوص تملک زمین‌های دارای معارض در عرصه ربع رشیدی هزینه شده است که در نوع خود بی‌نظیر است.

قوچی ادامه داد: در کنار آن اقداماتی نظیر کاوش‌های باستان‌شناسی، مرمت توپ‌خانه، استحکام‌بخشی پی‌های برج‌های دور قلعه، ایجاد مسیر گردشگری با چوب تراورس روسی، ساخت کوره آجرپزی، تهیه و ساخت اتاقک‌های چوبی برای کارگاه‌های باستان‌شناسی به صورت مستمر انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه عملیات ساماندهی ربع رشیدی از سال ۱۳۸۲ آغاز شده و تاکنون نیز تداوم دارد، افزود: ساماندهی این مجموعه تاریخی طی دهه گذشته آغاز و مراحل اولیه کاوش‌های باستان‌شناسی نیز طی سال‌های ۸۴ تا ۸۶ انجام شد.

قوچی اضافه کرد: در این راستا طی سال‌های اخیر به منظور بهره‌مندی از تجربیات بین‌المللی در باستان‌شناسی‎های این مجموعه، عملیات کاوش توسط موسسه بین‌المللی باستان‌شناسی آلمان به ‌صورت منسجم و تخصصی انجام می‌شود.

وی ادامه داد: مدیریت پژوهشی میراث فرهنگی استان و پژوهشگاه ملی میراث فرهنگی کشور بر اقدامات باستان‌شناسی در این مجموعه نظارت داشته و طی سال‌های ۹۶ تاکنون سه فصل از کاوش‌های باستان‌شناسی به سرپرستی بهرام آجرلو استاد دانشگاه هنر اسلامی تبریز و با نظارت حسین اسماعیلی عتیق سرپرست پایگاه میراث فرهنگی ربع رشیدی انجام شده است.

قوچی گفت: اداره‌کل میراث‌فرهنگی همراه با دانشگاه هنر اسلامی و شهرداری تبریز نیز با مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان از اواخر سال جاری اقدام به تکمیل دیوارکشی مجموعه ربع رشیدی کرده است.

ربع رشیدی از بناهای تاریخی و ارزشمند تبریز واقع در محله باغمیشه به سبک معماری آذری بنا شده و حدود ۷۰۰ سال پیش در این شهر دانشگاهی به‌نام رشیدالدین فضل‌الله همدانی ایجاد شد.

مجموعه ارزشمند ربع رشیدی بر جای مانده از عصر ایلخانی با شماره ۹۳۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

  • منبع خبر : ایرنا