کمبود اعتبار دلیل تاخیر در ساخت تالار مرکزی تبریز است
کمبود اعتبار دلیل تاخیر در ساخت تالار مرکزی تبریز است

معاون عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی اعلام کرد: تالار مرکزی تبریز از جمله طرح‌های بزرگ استان است که به علت بزرگی پروژه و تخصیص نیافتن اعتبارات لازم در سال های گذشته با تاخیر زیاد مواجه شده است.

به گزارش نهال امید، جواد رحمتی در بازدید از روند ساخت تالار مرکزی تبریز افزود: ابعاد این پروژه فراتر از توان مالی دولت و  اعتبارات ملی آن  کمتر است.

وی افزود: به همین دلیل نیز روند اجرای پروژه، بسیار کند است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به وجود محدودیت های بودجه ای دولت و عدم تخصیص اعتبار کامل به تالار مرکزی تبریز به عنوان یکی از ۱۵ پروژه ملی مورد توافق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اظهار کرد: با روند فعلی و تکیه بر اعتبارات دولتی ساخت این تالار ۱۵ سال به طول می انجامد.

رحمتی افزود: طبق ماده ۲۷ قانون بخش خصوصی می تواند در قالب مشارکت و یا واگذاری کامل، در طرح های نیمه تمام ورود کند که در این صورت تککمیل تالار مرکزی تبریز در رمدت ۲ سال میسر است.

وی گفت: این پروژه در راستای افزایش سرانه فرهنگی استان توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اجرا شده و همکاری های لازم جهت پیشبرد این پروژه باید انجام شود.

رحمتی افزود: با توجه به اینکه در خصوص اراضی این پروژه اختلافاتی ما بین اداره کل فرهنگ و ارشاد و شهرداری تبریز بوجود آمده است،  لذا در اسرع وقت باید مشکلات مرتفع و همکاری لازم انجام شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی گفت: اداره ‌کل فرهنگ و ارشاد اراضی حاضر را با موافقت استاندار و شهردار وقت تحویل گرفته و با اینکه برای ساخت فضاهای فرهنگی نیازی به اخذ پروانه نیست، بنا به درخواست شهرداری اقدام به پروانه کرده‌اند، لذا هرگونه سنگ اندازی در اجرای این پروژه قانونی نیست.

رحمتی عنوان کرد: اقدامات لازم برای اعلام نحوه مشارکت بخش خصوصی در این پروژه توسط اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد استان اعلام خواهد شد و امیدواریم به زودی با مشارکت سرمایه‌گذاران بخشخصوصی، شاهد پیشرفت و تسریع در ساخت پروژه تالار مرکزی‌شهر تبریز و همچنین افزایش سرانه فرهنگی استان باشیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه پروژه تالار مرکزی‌ تبریز از جمله بزرگترین پروژه‌های متمرکز کشور است، گفت: این پروژه پس از چند سال وقفه از اواخر سال ۹۷ با استقرار پیمانکار در حال اجرا بوده و ۱۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

محمد محمدپور افزود: متاسفانه به علت عدم تخصیص اعتبار کافی طی سال ۹۸ که از ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار مصوب، تنها یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تخصیص یافت، روند پیشرفت آن کند است.

وی ادامه داد: درصدد هستیم تا با روش‌های شتاب دهی روند این پروژه را تسریع ببخشیم، زیرا در حال حاضر سرانه فرهنگی استان ۴ سانتی مترمربع است که با سرانه استاندارد فیزیکی دنیا که ۷۰ سانتی مترمربع است فاصله بسیاری دارد و با اجرای این پروژه میزان سرانه استان را می توانیم به مقدار قابل توجهی افزایش دهیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان اینکه در حال تلاش برای دریافت اعتبار مصوب کامل در سال جاری هستیم، از بکارگیری ساز و کارهای دولتی از جمله ماده ۲۷ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی در راستای جلب مشارکت بخش خصوصی و همچنین مدنی جهت پیشبرد و تسریع روند این پروژه خبر داد.

وی افزود: این پروژه به لحاظ طراحی، معماری و پوشش بخش های مختلف فرهنگی، یکی از پروژه های فاخر کشور خواهد بود که با تمام قدرت آن را پیش برده و اجازه هیچگونه توقف را طی عملیات نخواهیم داد، زیرا به دستور مستقیم رئیس مدیریت برنامه و بودجه کشور این پروژه تداوم خواهد داشت و تخصیص اعتبار آن در سال ۹۹ در اولویت قرار خواهد گرفت.

محمدپور با بیان اینکه وسعت این طرح فرهنگی –  هنری ۱۸ هزار مترمربع است، اضافه کرد: تامین پارکینگ مورد نیاز به ظرفیت ۲ هزار دستگاه خودرو برای تالار مرکزی تبریز بسیار ضروری است، لذا در حال تعامل و رایزنی مستمر با شهرداری تبریز هستیم تا اراضی لازم جهت احداث پارکینگ مورد نیاز نیز اختصاص یابد.

  • منبع خبر : ایرنا