اشتیاق به مصرف محصولات کشاورزی سالم، به دلیل نگرانیهای روز افزون از آلودگیهای محصولات رایج و محیط زیست، رو به افزایش بوده و این نوع محصولات تولیدی از بازار صادراتی خوبی نیز برخوردار شده است.کسب مهارت کافی در تولید محصولات سالم و بازارپسند به نوعی ارزآوری محصولات کشاورزی با آموزش ها و نقشی آفرینی مروّجان […]
اشتیاق به مصرف محصولات کشاورزی سالم، به دلیل نگرانیهای روز افزون از آلودگیهای محصولات رایج و محیط زیست، رو به افزایش بوده و این نوع محصولات تولیدی از بازار صادراتی خوبی نیز برخوردار شده است.کسب مهارت کافی در تولید محصولات سالم و بازارپسند به نوعی ارزآوری محصولات کشاورزی با آموزش ها و نقشی آفرینی مروّجان دست یافتنی خواهد بود.
آموزش تولیدکنندگان برای تولید محصولات سالم نقشی تاثیرگذار است
دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، اظهارکرد: آموزش بهره برداران بخش کشاورزی و تولیدکنندگان برای تولید محصولات سالم نقشی تاثیرگذار است و با آموزش های ترویجی تولیدکنندگان ضمن آشنایی با محصول سالم و مزایای آن از معایب تولید محصولاتی با حداکثر استفاده از منابع تولید نیز آگاه می شوند
شاپور ظریفیان، در گفت و گو با خبرنگار نهال امید، افزود: محصول سالم با حداقل سموم و کود و محصول ارگانیک نیز تقریبا بدون استفاده از سم و کود تولید می شود.
وی، بااشاره به ضرورت حمایت برای تولید محصول سالم بیان کرد: در زمینه حمایت برای تولید محصولات سالم از دولت انتظار میرود، مشکلات تسهیلاتی را برای تولیدکنندگان برطرف کند و برای افرادی که محصولات سالم و رژیمی تولید میکنند، مشوقهایی را در نظر بگیرد. در این صورت، دیگران نیز برای تولید در این زمینه تشویق شده و اشخاص موفق دیگر را الگو قرار میدهند و با اشتیاق بیشتری وارد این صنعت خواهند شد
ظریفیان، ضمن بازگونمودن مهمترین عامل در کاهش مصرف سم ادامه داد: مهمترین عامل در کاهش مصرف سم و کودهای شیمیایی آموزش اصولی به بهره برداران بخش کشاورزی است.
دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، یادآور شد: کشاورزان با رعایت مسایل فنّی، اصولی و علمی در مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولی سالم با سودآوری بالا تولید خواهند کرد، بدون اینکه نگران بازار فروش آن باشند.
وی، با اشاره به سودآوری بیشتر در پی تولید محصول سالم افزود: تولید محصول سالم در بخش کشاورزی به سودآوری بیشتر تولید از نظر اقتصادی و اجتماعی منجر میشود.
ظریفیان، تاکید کرد: فعالان در بخش کشاورزی و تولیدکنندگان این محصولات در بازار باید آموزشها و مهارتهای لازم را برای تولید محصول سالم به دست آورند.
تولید محصول سالم با بهره گیری از توصیه های ترویجی و آموزش امکانپذیر است
دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز، اظهارکرد: ایجاد تغییر در رفتار تولید کننده و مصرف کننده و همچنین بهبود کمّی و کیفی تولید و درنهایت تولید محصول سالم با بهره گیری از توصیه های ترویجی و آموزش امکانپذیر است.
دکترحسین کوهستانی، در گفت و گو با خبرنگار نهال امید، افزود: اگر صحبت از اهمیت محصولات سالم برای مردم بازگو شود و در این میان در تولید این محصولات ناتوان باشیم، بخشی از کار لنگ می ماند.
وی، ضمن بازگونمودن لزوم فرهنگسازی برای مصرف محصولات سالم بیان کرد: باید فرهنگسازی شود تا مردم بدانند که محصولات سالم با وجود قیمت بیشتر آنها، باز هم به صرفه هستند، چراکه هزینههای درمانی ناشی از مصرف محصولات ناسالم دارند، بالاتر است.
کوهستانی، ادامه داد: فعالان در بخش کشاورزی و تولیدکنندگان این محصولات در بازار باید آموزش ها و مهارت های لازم را برای تولید محصول سالم و بازارپسند و بسته بندی صحیح محصولات به دست آورند.
دانشیار گروه ترویج و توسعه روستایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز از ضرورت درک اهمیت محصول سالم برای مصرف کننده گفت و یادآور شد: مصرف کننده هم باید اهمیت محصول سالم را درک کند و بداند که امروزه برای داشتن جسم سالم نیازمند مصرف مواد غذایی سالم است.
کوهستانی، تاکید کرد: در مسیر رفتن به سمت محصولات سالم نباید از بهرهبردار، انتظار تولید زیاد را داشت و در این تولید محصول گرانتر میشود اما در عوض محصول سالم است که معرفی این محصولات برای مصرفکنندگان ضروری به نظر میرسد.
گزارش از: امیرمسعود طایفه سلطانخانی
- منبع خبر : نهال امید