هر داروی تبلیغ شده در فضای مجازی، بلافاصله از چرخه داروخانه‌ها خارج می‌شود
هر داروی تبلیغ شده در فضای مجازی، بلافاصله از چرخه داروخانه‌ها خارج می‌شود

رئیس انجمن تکنسین‌های دارویی آذربایجان شرقی با بیان اینکه هر داروی تبلیغ شده در فضای مجازی، بلافاصله از چرخه‎ی داروخانه‌ها خارج می‎شود، گفت: نقش شایعه‌ها و مطالب نه چندان علمی منتشر شده در فضای مجازی در روند دارو و درمان کرونا تاثیر دارد. حسین یوسفی علوی با بیان این مطلب اظهار کرد: برخی تبلیغ‌ها در […]

رئیس انجمن تکنسین‌های دارویی آذربایجان شرقی با بیان اینکه هر داروی تبلیغ شده در فضای مجازی، بلافاصله از چرخه‎ی داروخانه‌ها خارج می‎شود، گفت: نقش شایعه‌ها و مطالب نه چندان علمی منتشر شده در فضای مجازی در روند دارو و درمان کرونا تاثیر دارد.

حسین یوسفی علوی با بیان این مطلب اظهار کرد: برخی تبلیغ‌ها در فضای مجازی و راهکارهایی که برای مقابله با کرونا در این فضا ارائه می‎دهند به کمبودهای دارویی که از قبل هم بود، دامن زده و سبب کمبود بیشتر می‎شوند.

وی افزود: به عنوان مثال اگر این هفته مطالبی در خصوص تاثیر یک آمپول یا مکمل منتشر شد، از همان هفته یک سری افراد سودجود و عده‎ای دیگر که این مطلب را خوانده‌اند، برای خرید آن دارو به داروخانه‎ها مراجعه می‌کند، همین رفتارها باعث شده تا برخی آمپول‌ها که قبلا خریداری نداشت و ویتامین‎هایی مانند ویتامین سی و سایر مکمل‌ها هم کمیاب شوند.

وی ادامه داد: برخی داروها مانند رمدسیویر و اکتمرای مورد استفاده در درمان بیماران مبتلا به آرتروروماتوئید در مورد بیماران کرونایی که در بخش آی سی یو بستری می‌شوند هم استفاده می‌شود و در این مورد هم کمبود داریم، این داروها به هر دلیلی به صورت غیرمجاز هم از کشورهای مجاور وارد می‌شوند.

وی گفت: قیمت این آمپول‌های وارداتی بسیار گزاف بوده و با قیمت زیادی به بیمار فروخته می‌شود، آمپول سه میلیونی را به قیمت ۲۵ میلیون تومان به بیمار فروخته‌اند؛ دارویی مثل رمدسیویر که تولید داخل است، در بازار آزاد، حدود ۱۱ میلیون تومان به فروش می‌رسد و این مشکلی بزرگ بوده و هزینه‌ای کمر شکن برای بیماران کرونایی دارد.

یوسفی علوی بیان کرد: کمبود دارویی کاملا هم محسوس و مشخص است، اگر آمپول‌های مورد استفاده‌ی بیماران کرونایی در داروخانه‌ها به اندازه‌ی کافی موجود باشد، بیمار هم مجبور به پرداخت هزینه‌های بسیار گزاف و تهیه‌ی دارو از بیرون نمی‌شود.

وی در خاتمه تاکید کرد: آمپول‌ها باید در تعداد زیادی از داروخانه‌ها توزیع شوند، درحالیکه در داروخانه‌های خاص برخی بیمارستان‌ها و داروخانه‌های هلال احمر، تعاون و دانشگاه علوم پزشکی، موجود هستند.

  • منبع خبر : ایسنا