تولید بیش از سه تن آرتمیا در بندر شرفخانه آذربایجان‌شرقی
تولید بیش از سه تن آرتمیا در بندر شرفخانه آذربایجان‌شرقی

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه استان از ظرفیت قابل توجهی در توسعه شیلات و تولید آبزیان برخوردار است، گفت: در این راستا بیش از سه تن آرتمیا تنها از استخر ۲۰ هکتاری بندر شرفخانه شهرستان شبستر استحصال شده است.

به گزارش نهال امید، قاسم جعفروند با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی در پرورش آرتمیا از ظرفیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: پرورش آرتمیا در حوضه دریاچه ارومیه در واقع کمک به احیاء دریاچه می باشد، زیرا پرورش آرتمیا در استخرهای خاکی در حاشیه دریاچه ارومیه در حفظ و نگهداری از ذخایر آرتمیای موجود در این پهنه آبی نقش بسزایی ایفا می کند.

وی ادامه داد: عملیات کشت آرتمیا در بندر شرفخانه انجام شده که کمک شایانی به اقتصاد منطقه و استان خواهد کرد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: در  این استان حدود ۵۰۰ واحد تولید آبزی وجود دارد که سالیانه حدود ۶ هزار و ۸۱۲ تن انواع ماهیان گرمآبی و سردآبی را تولید می کنند.   

وی افزود: عمده محل تولید ماهیان گرمآبی در استان، سدها و استخرهای ۲منظوره کشاورزی است که خوشبختانه شهرستان شبستر در استخرهای ۲ منظوره از کارنامه درخشانی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه تولید آبزیان در سطح استان با توجه به برنامه ابلاغی، از رشد ۱۱ درصدی برخوردار است، گفت: در شهرستان شبستر افزون بر ۲ هزار استخر ۲منظوره کشاورزی شناسایی شده که خوشبختانه ۲۵ درصد این استخرها ماهی دار هستند و پیش بینی می شود در سالجاری ۲۰۰ تن انواع ماهیان گرمآبی در این استخرها تولید شود.   

جعفروند با تاکید بر این که شرط ماهی دار کردن استخرهای ۲ منظوره و کشاورزی، داشتن پروانه بهره برداری از چاه های کشاورزی است، افزود: مناسب بودن استخرهای کشاورزی برای ماهی دار کردن، حفظ و رعایت حجم آب مصرفی در استخر، رعایت عمق استاندارد در استخرها و رعایت میزان حق آبه در استخرهای ۲ منظوره و کشاورزی از شاخص ترین شرایط عمومی استخرهای دو منظوره و کشاورزی برای ماهی دار کردن این استخرها می باشد.

مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی تاکید کرد: افزایش مصرف سرانه ماهی و تولیدات آبزی در سطح استان جزو وظایف و رسالت اصلی مدیریت شیلات استان است.

جعفروند گفت: تولید و پرورش ماهیان زینتی یکی دیگر از حوزه های فعالیتی مدیریت شیلات است که از دو سه دهه گذشته در شهرستان آذرشهر شروع شده و سالیانه افزون بر ۶ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی در استان تولید می شود.

  • منبع خبر : ایرنا