تحویل دو دستگاه سمپاش۲۰۰۰ لیتری ازمحل طرح جهش تولید در دیمزارها به دو نفر از کشاورزان شهرستان مرند تخصیص ۳۰۰ میلیاردریال تسهیلات به صورت قرض الحسنه برای تهیه ادوات دنباله بند در طرح جهش تولید در دیمزار‌ها
تحویل دو دستگاه سمپاش۲۰۰۰ لیتری ازمحل طرح جهش تولید در دیمزارها به دو نفر از کشاورزان شهرستان مرند تخصیص ۳۰۰ میلیاردریال تسهیلات به صورت قرض الحسنه برای تهیه ادوات دنباله بند در طرح جهش تولید در دیمزار‌ها

طی مراسمی 2 دستگاه سمپاش 2000 لیتری برای انجام طرح جهش تولید در دیمزار‌ها از سوی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به کشاورزان شهرستان مرند تحویل شد.

به گزارش نهال امید ، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگاران گفت: مبلغ ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار با کارمزد ۴ درصد به صورت قرض الحسنه از طریق ستاد اجرایی فرمان امام  خمینی (ره) توسط بانک ملی برای تهیه ادوات دنباله بند مورد نیاز کشت مکانیزه از محل طرح جهش تولید در دیمزارهای استان آذربایجان شرقی تخصیص یافته است که امروز ۲ دستگاه تحویل کشاورزان شهرستان مرند شد.

مهندس علی رخ افروز با بیان اینکه در کل استان ۷۴۷ دستگاه سهمیه داریم که از این تعداد برای ۴۱۴ دستگاه تکمیل پرونده شده است ادامه داد: امیدواریم در زمان باقی مانده این دستگاهها تحویل و در اختیار کشاورزان قرار دهیم و کشاورزان می توانند ۲۰ درصد قیمت ادوات را با آورده شخصی  و ۸۰ درصد آن را از طریق تسهیلات بانکی تامین نمایند.

وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات برای خرید ادوات کشاورزی برای انجام کشاورزی حفاظتی به افراد ادامه دارد گفت: مزیت ادوات حفاظتی این است که کشاورزان می‌توانند بدون شخم و یا با حداقل شخم با حفظ رطوبت خاک در دیمزار‌ها کشت انجام دهند.

مهندس رخ افروز با بیان اینکه کشت مستقیم سبب صرفه جویی در مصرف سوخت، آب و زمان می‌شود اافزود: امسال با توجه به شرایط خشکسالی در دیمزارها، کشاورزانی که با ادوات کارنده کشت مستقیم انجام دادند از سطح سبز مطلوبی برخوردارند.

وی افزود: در کشاورزی حفاظتی،کشت بی خاک ورزی یا با حداقل خاک ورزی انجام می‌شود و تا سی درصد از بقایای محصول قبلی حفظ می‌شود و با انجام تناوب زراعی در هر هکتار دست کم یک تن می‌توان بیشتر محصول برداشت کرد.

معاون رئیس سازمان ومدیرجهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند نیز به تشریح طرح جهش تولید در دیمزارهای شهرستان مرند پرداخت وگفت: سطح زیرکشت ابلاغی برای طرح جهش تولید ۴هزارو ۲۸۰هکتار شامل گندم ۲۲۰۰ هکتار، جو یکهزار هکتار، نخود ۷۵۰ هکتار، عدس ۳۰هکتار، علوفه ۲۵۰هکتار، کاملینا ۱۰هکتار و گلرنگ ۴۰ هکتار  می باشد که تا این تاریخ ۳۳۴۲هکتار کشت گردیده، مقدار ۳۰۴۶هکتار در سامانه ثبت و۲۴۵۰هکتار از اراضی بیمه گردیده است .

مهندس علی صیادی افزود: از محل اعتبارات طرح جهش تولید مبلغ۶۴۵۲ میلیون ریال تسهیلات به شهرستان تخصیص یافته و ۲طرح به مبلغ یکصد میلیون تومان جذب شده و مانده تسهیلات نا آخر بهمن ماه جذب خواهد شد و لازم است در این خصوص از همکاری خوب بانک ملی شهرستان مرند نهایت تشکر بعمل آید.

روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان

  • منبع خبر : نهال امید