مدیرعامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی اعلام کرد: تاکنون حدود یکهزار و ۳۶۰ میلیارد ریال برای اجرای ۲ طرح حوزه آب شهرستان میانه هزینه شده است.
به گزارش نهال امید، یوسف غفارزاده گفت: شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی در زمان حاضر طرح های ساخت سد گرمی چای و آبرسانی به شهر میانه را در دست اجرا دارد.
وی در مورد سد “گرمی چای” گفت: این سد خاکی با هسته مرکزی رسی به طول تاج ۷۳۰ متر، عرض تاج ۱۰ متر، ارتفاع از پی ۸۶ متر، ارتفاع از کف ۶۲ متر بوده و سرریز اوجی آزاد آن با عرض ۳۴ متر و ظرفیت تخلیه سیلاب ۳۳۸ مترمکعب در ثانیه، سیستم انحرافی شامل تونل، فراز بند و نشیب بند و سیستم آب بندی شامل تزریق و دیوار بتن پلاستیک و تونل انحرافی به طول ۴۴۲ متر با ظرفیت طراحی ۱۷۶ مترمکعب در ثانیه است.
غفارزاده اضافه کرد: هدف از اجرای این طرح تامین آب شرب دراز مدت شهرستان میانه به میزان ۱۵ میلیون مترمکعب و صنعت به میزان ۴ میلیون مترمکعب، حقابه های اراضی بهبود محدوده کشاورزی به میزان ۷ میلیون مترمکعب و آب حیات رودخانه به میزان ۴.۴ میلیون مترمکعب است.
وی ادامه داد: اجرای این سد در سال ۱۳۸۲ آغاز شده و با سرمایه گذاری حدود ۷۰۰ میلیارد ریالی تا پایان سال ۹۷ به ۷۲ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و پیش بینی می شود در سال ۱۴۰۶ به بهره برداری برسد.
طرح آبرسانی به میانه
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان شرقی در مورد طرح آبرسانی به شهر میانه نیز گفت: این طرح ۷ کیلومتر پایین تر از محل سد اجرا می شود و ظرفیت تصفیه خانه آن در میان مدت تا سال ۱۴۰۰ برابر ۴۵۰ لیتر در ثانیه و در دراز مدت و تا سال ۱۴۱۵ برابر ۹۰۰ لیتر در ثانیه است.
غفارزاده افزود: روش تصفیه این طرح متداول و شامل واحدهای هوادهی، آشغالگیری، پیش کلرزنی، اختلاط سریع، استخر تشکیل فلاک استاتیکی، پولساتور، فیلترهای شنی تند و کلرزنی نهایی است.
وی اضافه کرد: خط انتقال این طرح دارای ۹۰۰ لیتر در ثانیه ظرفیت و روش انتقال آن ثقلی، قطر لوله آن ۸۰۰ و ۹۰۰ میلیمتر از جنس چدن نشکن، فولادی و جی آر پی است و به طول ۴۳ کیلومتر اجرا می شود.
غفارزاده هدف از اجرای این طرح را تصفیه، ذخیره و انتقال آب از سد گرمی چای به شهر میانه به منظور تامین بخش عمده آب شرب و بهداشتی این شهر و مراکز جمعیتی واقع در مسیر خط انتقال به ظرفیت حداکثر ۱۹ میلیون مترمکعب در سال برای افق طرح تا سال ۱۴۱۵ است.
وی یادآوری کرد: این طرح در سال ۱۳۸۴ آغاز شده و با ۶۶۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است که پیش بینی می شود در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد.
شهرستان میانه با ۱۹۵ هزار نفر جمعیت در ۱۸۰ کیلومتری جنوب تبریز واقع شده است.
- منبع خبر : ایرنا