اعضای ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونا در بیست و پنجمین جلسه این ستاد، با ایجاد برخی محدودیتهای جدید به منظور کاهش زمینههای شیوع بیماری کرونا موافقت کردند.
به گزارش نهال امید، در این جلسه که به ریاست استاندار آذربایجان شرقی برگزار شد، ممنوعیت حضور دانشآموزان در مدارس، ممنوعیت اتراق و تجمع در پارکها و تفرجگاهها، ممنوعیت برگزاری هرگونه همایش، محدودیت در برگزاری نمایشگاهها، ممنوعیت برگزاری مراسم تشییع و تدفین اموات و برگزاری مجالس ترحیم در مساجد و منازل و ممنوعیت پذیرایی در رستورانها و کافیشاپها تصویب شد که این محدودیتها دستکم به مدت یک ماه در سراسر استان اعمال خواهد شد.
همچنین مقرر شد شهرداریها نسبت به ضدعفونی کردن سطوح تماس و ناوگان حملونقل عمومی و اتحادیههای صنفی نسبت به الزام صنوف و واحدهای خدماتی به رعایت شیوهنامههای بهداشتی اقدام کنند.
نظارت جدی بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی در مراکز تجاری، پایانههای مسافری، ادارات و دستگاههای اجرایی و همچنین سوختگیری خودروها صرفاً توسط متصدیان جایگاههای سوخت از دیگر مصوبات این جلسه بود.
استاندار آذربایجان شرقی در این نشست با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در مراسم تجلیل سراسری از پیشکسوتان دفاع مقدس، گفت: ایشان بار دیگر تأکید کردند که مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا برای همه فصلالخطاب بوده و لازمالاجرا است.
محمد رضا پورمحمدی با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان کرونا که ناشی از کاهش حساسیت در جامعه است، گفت: طبق آمارهای ارائهشده، رعایت شیوهنامههای بهداشتی ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش یافته، اما آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از کرونا دو تا سه برابر شده است که نشان میدهد رعایت این شیوهنامهها تا چه میزان در کنترل بیماری کرونا موثر است.
وی با انتقاد از دوگانهسازی سلامت و فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی، اظهار کرد: هنوز معلوم نیست که بیماری کرونا تا چه زمانی با ما خواهد بود و بر این اساس تعطیل کردن فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی عملاً امکانپذیر نیست.
پورمحمدی افزود: تنها راه حل این دوگانگی، رعایت شیوهنامههای بهداشتی است و در عین حال که باید به موضوع سلامت به صورت جدی توجه کرد، فعالیتهای اجتماعی و اقتصادی هم باید ادامه داشته باشد.
وی بیان کرد: خون هیچ کس رنگینتر از دیگری نیست و اگر بنا بر تعطیلی باشد باید همه بخشهای جامعه تعطیل شود که عملاً چنین کاری ممکن نیست و اداره جامعه را با مشکل مواجه میکند.
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه بر احساس مسئولیت دستگاههای اجرایی در زمینه مقابله با کرونا تأکید کرد و گفت: عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی یا عادیانگاری جامعه، از هیچ دستگاه و نهادی سلب مسئولیت نمیکند و همه باید به وظایف خود عمل کنند.
وی، افزایش اقدامات نظارتی از سوی دستگاههای مسئول را خواستار شد و بیان کرد: جدیت در زمینه مقابله با کرونا باید تشدید شود و دستگاهها در حیطه مسئولیت خود نسبت به رعایت شیوهنامههای بهداشتی نظارت دقیق و کافی داشته باشند.
به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، استاندار با تأکید بر ممنوعیت حضور دانشآموزان در مدارس به مدت یک ماه، گفت: از خانوادهها انتظار داریم که در مدت تعطیلی مدارس، دانشآموزان در خانه بمانند و آموزش را از طریق فضای مجازی دنبال کنند.
وی همچنین بر ممنوعیت برگزاری هرگونه همایش و مراسم در استان تأکید کرد و گفت: مدیران دستگاهها در صورت ضرورت از ویدئوکنفرانس برای برگزاری جلسات و همایشها استفاده کنند.
پورمحمدی درخصوص مراسم تشییع و تدفین اموات نیز گفت: حضور افرادی به غیر از منسوبین اموات در هنگام تشییع و تدفین ممنوع است و شهرداریها نسبت به جلوگیری از برگزاری مراسم در آرامستانها اقدام کنند.
وی درباره ساعات کار ادارات و دستگاههای اجرایی نیز گفت: ساعت کار ادارات در تمام نقاط استان همچنان از ساعت ۷٫۳۰ تا ۱۳٫۳۰ بوده و خدماترسانی دستگاهها در روزهای پنجشنبه نیز برقرار است.
استاندار آذربایجان شرقی از رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز خواست تا نسبت به پیگیری مستمر وضعیت بیماران (حتی پس از بهبودی) و افراد مشکوک به بیماری توسط مراکز سلامت اهتمام لازم صورت گیرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی هم در این جلسه تجزیه و تحلیل آمار و اطلاعات ارائهشده درخصوص وضعیت بیماری کرونا را ضروری دانست و گفت: در صورت تحلیل دادهها تصمیمگیری در این زمینه بهتر انجام میشود.
علیار راستگو همچنین با اشاره به اعتماد مردم به رسانه ملی، از صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی خواست تا برنامههای تولیدی خود را برای افزایش حساسیت جامعه نسبت به بیماری کرونا تقویت کند.
وی از دستگاههای مسئول هم خواست تا در حیطه مسئولیت خود به صورت جدی بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی نظارت کرده و طبق مقررات با متخلفان برخورد کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم با ارائه گزارشی از آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان، گفت: در حال حاضر نزدیک به ۹۰۰ نفر بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند و این آمار رو به افزایش است.
محمدحسین صومی افزود: دانشگاه علوم پزشکی تبریز از نظر فعالیت مراکز سلامت ۱۶ ساعته رتبه اول کشور را دارد و تاکنون ۱۵۵ هزار نفر برای غربالگری به ۶۱ مرکز فعال در استان مراجعه کردهاند.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان شرقی هم در این جلسه گزارشی از اقدامات انجام شده برای پیشگیری از آلودگی ناوگان مسافری برونشهری ارائه کرد.
- منبع خبر : ایسنا