فرمانده سپاه تهران بزرگ:‌ ظرفیت واکسیناسیون پایتخت تا ۲/۵ برابر افزایش می‌یابد/ ابعاد جدید اجرای مرحله دوم طرح شهید سلیمانی
فرمانده سپاه تهران بزرگ:‌ ظرفیت واکسیناسیون پایتخت تا ۲/۵ برابر افزایش می‌یابد/ ابعاد جدید اجرای مرحله دوم طرح شهید سلیمانی

فرمانده سپاه تهران بزرگ گفت: طبق توافق انجام‌شده با دکتر زالی و مسؤولان وزارت بهداشت، اگر اقدامات لازم عملیاتی شود ظرفیت واکسیناسیون ۲ تا۲/۵ برابر افزایش خواهد یافت سردار حسن حسن‌زاده، فرمانده سپاه حضرت محمد رسول‌الله تهران بزرگ درباره ابعاد جدید اجرای مرحله دوم طرح شهید حاج‌قاسم سلیمانی برای مقابله با کرونا گفت‌وگویی با روزنامه وطن امروز انجام داده که بخش‌های […]

فرمانده سپاه تهران بزرگ گفت: طبق توافق انجام‌شده با دکتر زالی و مسؤولان وزارت بهداشت، اگر اقدامات لازم عملیاتی شود ظرفیت واکسیناسیون ۲ تا۲/۵ برابر افزایش خواهد یافت

سردار حسن حسن‌زاده، فرمانده سپاه حضرت محمد رسول‌الله تهران بزرگ درباره ابعاد جدید اجرای مرحله دوم طرح شهید حاج‌قاسم سلیمانی برای مقابله با کرونا گفت‌وگویی با روزنامه وطن امروز انجام داده که بخش‌های مهم آن در ادامه از نظر می‌گذرد.

نجات روزانه جان ۴۰۰ نفر در اجرای اولیه طرح شهید سلیمانی

– شاید بتوان عرصه مبارزه با کرونا به لحاظ آنچه در میدان و صحنه رخ داد را از ۲ منظر تاریخی بررسی و تحلیل کرد؛ شرایط کشور قبل از اجرای طرح شهید سلیمانی و پس از اجرای طرح شهید سلیمانی.

– در اجرای اولیه طرح شهید حاج‌قاسم سلیمانی تعداد جان‌باختگان از ۴۷۰ نفر به ۷۰ نفر کاهش یافت. این آمار بیانگر نجات روزانه جان ۴۰۰ نفر است، این دستاورد با همکاری کادر درمان و مردم و سایر نهادها (هلال‌احمر، شهرداری، بسیج و…) محقق شد و ما یقین داریم در این مسیر خداوند کمک کرد.

تعامل خوب سپاه و بسیج با وزارت بهداشت در طرح شهید سلیمانی 

– به فرموده مقام معظم رهبری یکی از نکات مهم در کنترل شیوع ویروس کرونا، بیماریابی است که از طریق طرح شهید سلیمانی کاملا قابلیت عملیاتی شدن دارد.

– آذرماه سال گذشته طرح شهید سلیمانی با هدف قطع زنجیره انتقال در کشور آغاز شد. این طرح در ابتدای مسیر خود در ۳ محور مراقبت، حمایت و نظارت شروع به فعالیت کرد ولی اکنون با توجه به شرایط موجود، گستره این طرح وسیع‌تر شده و برای نمونه محور واکسیناسیون نیز به آن اضافه شده است.

– ما در طرح شهید حاج‌قاسم سلیمانی، تجربه همکاری، هم‌افزایی و محله‌محور کردن بحث پیشگیری و درمان مبتلایان به ویروس کرونا را به دست آوردیم و موفقیت‌ چشمگیری در آن داشتیم.

– در این طرح نه‌تنها تجربه بلکه نیروهای آموزش‌دهنده و آماده به خدمت پرورش یافتند و تعامل خوبی بین سپاه و بسیج با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شکل گرفت. 

هیچ ‌کس نسبت به تولید یا واردات واکسن به کشور تعلل نکرده است

– هیچ ‌کس نسبت به تولید یا واردات واکسن به کشور تعلل نکرده است. ما باید واقعیت‌های مواجهه با کرونا را ببینیم و آنها را به مردم توضیح دهیم.

– مقام معظم رهبری در سخنرانی بیستم مرداد‌ماه فرمودند تولید واکسن کرونای داخلی، بستر واردات واکسن را فراهم‌تر کرد.

– در واقع در گذشته مشکلاتی درباره واردات واکسن وجود داشت که با تولید واکسن کرونای داخلی و در مسیر تولید انبوه قرارگرفتن آن، تسهیل شد. از همان لحظه واردات واکسن، مراکز تجمیعی تزریق واکسن با مشارکت سپاه و بسیج و توسط وزارت بهداشت راه‌اندازی شد. 

تمرکز سپاه تهران روی «تاکید بر پیشگیری»، «بیماریابی» و «واکسیناسیون»

– آنچه امروز مورد توجه سپاه تهران بزرگ قرار گرفته است، مساله «تاکید بر پیشگیری»، «بیماریابی» و «واکسیناسیون» است.

– رعایت شیوه‌نامه‌ها و پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم و افزایش حساسیت مردم نکته مهمی است که با عنوان رزمایش بزرگ شهید حاج‌قاسم سلیمانی در بسیج دنبال می‌شود.

– همچنین در تهران بزرگ نهضت احسان عمومی و نهضت مواسات به صورت مسجد‌محور و محله‌محور پیگیری خواهد شد.

احصای ۱۰ مشکل در حوزه شیوع ویروس کرونا در تهران

– تاکنون ۱۰ مشکل در حوزه شیوع ویروس کرونا در تهران را احصا کرده‌ایم که حل هر یک از این مشکلات بخش عمده‌ای از ۹ مشکل دیگر را برطرف می‌کند و معتقدیم بسیج می‌تواند در این عرصه تأثیرگذار باشد.

– می‌توان برای هر یک از این مشکلات چندین راهکار ارائه کرد، به طور مثال برای کاهش ازدحام داروخانه‌ها، داروخانه سیار راه‌اندازی شود. ما آمادگی لازم را برای این موضوع داریم اما معتقدیم این راهکار همه معضل را برطرف نمی‌کند.

– خستگی کادر درمان یکی از نکات مهم دیگر است؛ این افراد در کانون کرونا قرار دارند اما هنوز به خانواده‌های کادر درمان واکسن کرونا تزریق نشده است که این خود یک معضل بزرگ است.

– از طرفی حجم مراجعه به مراکز درمانی نیز افزایش پیدا کرده که این اتفاق، حجم کار کادر درمان را چندین برابر افزایش داده است.

باید درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی به بیش از ۸۰ درصد افزایش یابد

– آنچه در این شرایط مد‌نظر است اینکه در یک بازه زمانی مشخص برنامه‌ریزی کنیم تا تعداد تلفات و مبتلایان جدید به ویروس کرونا را کاهش دهیم.

– در این حوزه بسیج نقش موثری دارد به گونه‌ای که می‌تواند ذیل طرح شهید سلیمانی مردم را بدون ترس و وحشت از این ویروس، پای کار بیاورد. تاکید داریم که باید درصد رعایت شیوه‌نامه‌ها و پروتکل‌های بهداشتی بین مردم به بیش از ۸۰ درصد افزایش یابد.

– در صورت دستیابی به این مهم تعداد مبتلایان جدید به ویروس کرونا، بیش از ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت.

– در صورتی که تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا کاهش پیدا کند به تبع آن، میزان تقاضای دارو و مراجعه مردم به مراکز درمانی و آمار فوتی‌ها بر اثر ویروس کرونا نیز کاهش پیدا می‌کند‌.

گشت‌های موتوری بسیج برای تأمین نیاز خانواده‌های درگیر کرونا

– ما باید تلاش کنیم مردم مبتلا به کرونا تا حد امکان کمتر در خیابان تردد کنند.

– با توجه به سرعت بالای انتقال ویروس و اینکه برخی خانواده‌هایی که همه اعضای‌شان درگیر کرونا هستند، طبیعتا امکان خرید دارو و سایر مایحتاج برای‌شان فراهم نیست و از سوی دیگر تردد آنها در مراکز عمومی نیز مجاز نیست.

– برای حل این مشکل، بسیج با بهره‌گیری از همه ظرفیت یگان‌های موتوری خود به صورت محله‌محور اقدام به شناسایی و کمک به خانواده‌ها و افراد درگیر کرونا برای تامین مایحتاج آنها می‌کند.

– در این رابطه، خانواده‌ها می‌توانند با بسیج محلات تماس بگیرند و درخواست کنند که آنها اقلام مورد نیازشان را تهیه و به در منزل برسانند.

– گشت‌های موتوری با کاورهای مخصوص و مشخص در میادین و گذرگاه‌های شلوغ و در‌های خروج و ورود مترو حاضر می‌شوند و با بیان توصیه‌های لازم و آموزش‌های همگانی، ماسک رایگان در اختیار مردم قرار می‌دهند. 

ظرفیت واکسیناسیون تا ۲/۵ برابر افزایش خواهد یافت

– آنچه در بحث واکسیناسیون مورد تاکید و توجه ما قرار گرفته، این است که باید ظرفیت واکسیناسیون در تهران ارتقا یابد؛ به طور مثال ظرفیت واکسیناسیون در ورزشگاه آزادی را می‌توان به دو برابر ارتقا داد و این موضوع در روزهای آینده انجام خواهد شد.

– باید به این سمت پیش رفت که مراکز واکسیناسیون به صورت ۲ شیفت به مردم خدمات ارائه دهند.

– دستیابی به این مهم نیازمند یک اراده قوی است. مسلما لازم است شیفت صبح را به ظرفیت ۱۰۰ درصدی برسانیم و در این زمینه با تامین نیروی انسانی لازم به مجموعه بهداشت و درمان کمک خواهیم کرد.

– همچنین در مراکز واکسیناسیون بسیج، شیفت بعدازظهر نیز در حال راه‌اندازی است که در این زمینه اقدامات لازم برای آموزش رابطان بسیجی از سوی مجموعه بهداشت و درمان انجام شده است.

– طبق توافق انجام‌شده با دکتر زالی و مسؤولان وزارت بهداشت، اگر این اقدام عملیاتی شود ظرفیت واکسیناسیون ۲ تا۲/۵ برابر افزایش خواهد یافت. 

 سپاه تهران در ۴۰ مرکز تزریق واکسن مشارکت دارد

– بسیج ادارات، کارگری و اصناف موظف به راه‌اندازی شورای مبارزه با کرونا شده‌اند و در کنار آنها بسیج محلات موظف هستند به بسیج اصناف کمک کنند تا اصناف در محله‌ها به رعایت پروتکل‌های بهداشتی توجه بیشتری داشته باشند. این نظارت به مدت ۲۱ روز در قالب یک رزمایش انجام می‌شود.

– همچنین بسیج اصناف بزودی مرکز واکسیناسیون در بازار بزرگ تهران را راه‌اندازی می‌کند. در فرهنگسرای خاوران نیز مرکز واکسیناسیون تجمیعی راه‌اندازی شده است و خبر بسیار مسرت‌بخش نیز راه‌اندازی مرکز تجمیعی واکسیناسیون در مصلای امام خمینی(ره) با محوریت سپاه حضرت محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ و کمک سایر دستگاه‌هاست؛ این مرکز تجمیعی و خودرویی با ظرفیت بسیار بالا و چشمگیر عملیات واکسیناسیون را انجام خواهد داد.

– هم‌اکنون سپاه تهران در ۴۰ مرکز تزریق واکسن با همکاری مجموعه بهداشت و درمان مشارکت دارد. 

لازم است به اثرات فراگیر طب سنتی برای مقابله با کرونا توجه شود

– به عنوان آخرین مطلب عرض می‌کنم در کنار همه راهکارهای طب مدرن، لازم است به اثرات فراگیر طب سنتی نیز برای مقابله با کرونا توجه شود.

– بسیاری از کسانی که تا دیروز این موضوع را انکار می‌کردند هم‌اکنون به اثربخشی آن شهادت می‌دهند. طب سنتی بویژه در بحث مهم پیشگیری از ابتلا به کرونا، قابل توجه ویژه است. 

انتهای پیام/

  • منبع خبر : فارس