رتبه برتر مراغه در تولید و کیفیت سیب در استان
رتبه برتر مراغه در تولید و کیفیت سیب در استان

معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مراغه گفت: مراغه با دارا بودن ١٣ هزار هکتار باغ سیب و متوسط عملکرد ٢٧ تن در هکتار از نظر تولید کل و نیز کیفیت محصول رتبه برتر استانی را به خود اختصاص داده است.

به گزارش نهال امید ، دکتر اسماعیل کریمی اصل در گفتگو با خبرنگاران گفت: از ابتدای سال ٩٩ لغایت بهمن١۴٠٠ دقیقا ٢٩٩ مورد کلاس آموزشی و ترویجی و مهارتی درسطح شهرستان و در حوزه مراکز جهادکشاورزی با شرکت ٨ هزار و ٩٠٨ نفرروز که از این تعداد یکهزارو ١٩٠ نفر روز آن فقط در ارتباط با سیب و مسایل مربوط به آن در زمینه های مختلفی چون هرس درختان میوه بویژه سیب، تغذیه درختان میوه، اصلاح سیستمهای آبیاری از غرقابی به نواری و تحت فشار جهت کاهش مصرف و افزایش راندمان تولید وکارایی آب، کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی، محلولپاشی فروت ست و ضدسرما و سایر تنشها و همچنین اصول پس از برداشت برگزار گردیده است.

وی با بیان اینکه در سالزراعی ١۴٠٠ – ١٣٩٩ و ١۴٠١ – ١۴٠٠، سی و یک مورد سایت اموزشی، کانون یادگیری، آی پی ام و ملی در شهرستان مراغه اجرا شده و در دست اقدام می باشد که ١٢ مورد آن  باغبانی و ٨ مورد آن در ارتباط با تولید سیب بوده است افزود: تعداد ۶۵ هزار و ٩٢٢ نفر ساعت آموزش انفرادی در زمینه های متعدد کشاورزی در زمان مذکور در سطح شهرستان انجام یافته که از این تعداد  ١١ هزار و ۵۴٩ نفر ساعت آن در زمینه باغبانی و بویژه سیب بصورت چهره به چهره و سر مزرعه و مراجعه به ادارات و مراکز انجام شده است.

معاون رئیس سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مراغه ادامه داد: آموزشهای دیگری هم با استفاده از اپلیکیشن های پات، تاک، ویس، رادیو اینترنتی، پیام و فیلم که با ایجاد ٢۵ گروه و کانال در سطح شهرستان توسط ٢٠ نفر از کارشناسان مروج و سایر کارشناسان حاضر در مدیریت به تعداد ٧۵ هزار  نفر پیام بصورت اینترنتی و در فضای مجازی تحت آموزشهای متعدد کشاورزی که بیش از ۴١ هزار و۵٠٠ مورد آن در زمینه باغبانی و سیب و مسایل مربوطه بوده است.

دکتر کریمی اصل در خصوص عوامل دخیل در کیفیت میوه سیب و ماندگاری این محصول تشریح کرد: تغذیه مناسب و اصولی با اولویت توجه به رقابت عناصر غذایی در مرحله جذب گیاهی و رعایت دور آبیاری با در نظر گرفتن نیاز آبی درختان و همچنین رعایت زمان برداشت به موقع محصول از عوامل موثر در تولید محصول باکیفیت می باشد و تمامی این نکات فنی از طریق کلاسهای اموزشی وترویجی، مهارتی، انفرادی و نیز از طریق فضای مجازی، در گروههای ایجاد شده توسط کارشناسان مراکز و مدیریت جهاد کشاورزی به اطلاع بهره برداران رسیده است.

وی در پایان گفت: عدم مدیریت صحیح باغ در خصوص تغذیه و محلولپاشی و زمان برداشت محصول، عمر پس از برداشت و ماندگاری محصول را کاهش داده و ارزش صادراتی آن را از بین می برد بنابراین همکاری تولیدکنندگان و هماهنگی در خصوص رعایت نکات فنی توصیه شده در خصوص تولید ضامن محصول سالم و با کیفیت خواهد بود.

  • منبع خبر : نهال امید