حمایت دانشگاه علمی کاربردی از کارآفرینان در تبدیل علم به ثروت
حمایت دانشگاه علمی کاربردی از کارآفرینان در تبدیل علم به ثروت

معاون علمی دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی گفت: تمامی اقدامات این دانشگاه در راستای رفع نیاز جامعه و صنعت بوده و با حمایت از کارآفرینان، در راه تبدیل علم به ثروت قدم برمی‌دارد.

به گزارش نهال امید میرنریمان یوزباشی در حاشیه نمایشگاه “اشتغال و توسعه کارآفرینی”، از حمایت دانشگاه علمی کاربردی از تاسیس شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و افزود: در این راستا تسهیلات ویژه‌ای با درصدهای پایین، مشاوره تخصصی رایگان در حوزه کار و آموزش‌های لازم به افراد در حوزه تاسیس شرکت دانش بنیان ارائه می‌شود.

وی در خصوص اقدامات دانشگاه جامع علمی کاربردی در راستای تحقق اهداف دانشگاه نسل سوم، اظهار کرد: این دانشگاه با برگزاری تورهای فناوری، استارتاپ‌ها (رویداد شتاب)، نمایشگاه “اشتغال و توسعه کارآفرینی”، کارگاه‌های آموزشی تخصصی رشته‌های مورد نیاز جامعه مانند کشت زعفران، پرورش شترمرغ و تعمیر موتور به دنبال کارآفرینی دانشجویان فارغ التحصیل است.

وی در خصوص رویداد استارتاپ‌، گفت: مشکلات و اهداف توسعه در رابطه با یک بخش از صنعت یا تجارت استان که دارای ظرفیت بالایی است مطرح شده و متناسب با آن، از سوی مدرسان و دانشجویان دانشگاه، ایده و نوآوری مطرح شده و شرکت‌های مرتبط برای توسعه کار و تجاری سازی ایده جذب ‌می‌شوند.

یوزباشی با اشاره به تجلیل از کارآفرینان برتر دانشگاه، گفت: دانشگاه علمی کاربردی به دنبال آموزش مهارت از طریق مدرسان دارای مهارت است.

وی در خصوص نمایشگاه “اشتغال و توسعه کارآفرینی”، اظهار کرد: این نمایشگاه پنج سال متوالی است که به همت دانشگاه جامع علمی کاربردی با حضور ۹ مرکز آموزشی دانشگاه استان در راستای عرضه محصولات کارآفرینان، مشاغل خانگی و … برای معرفی به نسل جدید برگزار می‌شود.

وی افزود: مدرسان دانشگاه در قالب کلینیک اشتغال در این نمایشگاه حضور داشته و مشاوره‌های کارآفرینی و ایجاد شغل به عموم مردم ارائه می‌دهند.

معاون علمی دانشگاه علمی کاربردی استان، در خصوص نتایج برگزاری این نمایشگاه، گفت: در طول این سال‌ها افراد متعددی به این نمایشگاه مراجعه کرده‌اند که تعدادی با انتخاب دانشگاه علمی کاربردی، صاحب کسب و کار شده و یا شغل خود را رونق بخشیدند.

وی در خصوص برنامه‌های آتی دانشگاه علمی کاربردی، گفت: در سال آتی نیز تورهای فناوری، نمایشگاه‌های توسعه کارآفرینی با محتواتر و متنوع‌تر از امسال و استارتاپ برگزار می‌شود.

وی از برگزاری المپیاد مهارت در مردادماه در تبریز خبرداد و گفت: این رویداد در یک حوزه خاصی مانند موتور یا فرش برگزار می‌شود تا افراد دارای مهارت شناخته شوند.

وجود فضای صنعتی در مرکز علمی کاربردی ماشین سازی تبریز فرصتی برای کسب مهارت در حوزه صنعت

رئیس مرکز آموزشی علمی کاربردی ماشین سازی تبریز نیز در حاشیه این نمایشگاه در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: وجود فضای صنعتی و امکانات مناسب و قابل قبول سخت افزاری در مرکز علمی کاربردی ماشین سازی تبریز، فرصتی مناسب برای کسب مهارت دانشجویان در حوزه صنعت محسوب می‌شود.

موسی فیروزی در خصوص مرکز علمی کاربردی ماشین سازی تبریز، گفت: این مرکز یکی از مراکز باسابقه و جزو اولین مراکز علمی کاربردی در حوزه صنعت است که بر اساس رسالت دانشگاه علمی کاربردی، در حوزه پژوهش و نوآوری اقداماتی چون راه اندازی مرکز نوآوری آسانسور در مقطع کاردانی و کارشناسی را انجام داده است.

وی با اشاره به این‌که اصلی‌ترین رشته این مرکز در حوزه ماشین افزار است، اظهار کرد: این مرکز در راستای پژوهش و نوآوری صنعت ماشین سازی کشور با حمایت شرکت ماشین سازی تبریز، تاسیس شده و اکنون دارای رشته‌های مختلف مقاطع کاردانی و کارسناسی و دو رشته در حوزه مکانیک و کنترونیک مقطع کارشناسی ارشد است.

وی با اشاره به پژوهش محور بودن دو رشته کارشناسی ارشد این مرکز، بیان کرد: دانشجویان بر روی ابزار و ماشین آلات پژوهش انجام داده و پروژه‌های خود را عملی می‌کنند؛ هم‌چنین برای ورود دانشجویان به فاز پژوهشی، آموزش‌های ویژه و دوره‌هایی چون مقاله نویسی، نحوه پژوهش و تالیف کتب نیز برگزار می‌شود.

فیروزی افزود: بخش بسیاری از دانشجویان این مرکز شاغل بوده و شامل شاغلان در بنگاه‌های اقتصادی و یا کارآفرین است که راستای تقویت حوزه خود، وارد دانشگاه شده‌اند؛ بخش دیگری از دانشجویان نیز شاغل نیستند اما می‌توانند در راستای آشنایی با کارآفرینان برای ورود به این حوزه ترغیب شوند.

وی با اشاره به اهمیت امیددهی به دانشجویان، گفت: ترغیب دانشجویان در راستای علم آموزی و مهارت آموزی باعث افزایش امید برای ورود به بازار کار می‌شود.

وی به وجود مرکز مشاوره رایگان اشتغال برای ایجاد مشاغل جدید و کسب و کار کوچک در مرکز علمی کاربردی ماشین سازی تبریز اشاره کرد و افزود: دانشگاه علمی کاربردی یکی از معدود دانشگاه‌هایی است که در زمینه اشتغال تلاش کرده و تاکنون نیز کارنامه قابل قبولی را دارد.

رئیس مرکز علمی کاربردی ماشین سازی تبریز افزود: افراد علاقه مند و دارای انگیزه برای کار، در حوزه‌های مختلف علمی کاربردی مهارت آموخته و وارد بازار کار می‌شوند که این دانشگاه در حوزه صنعت نیز عملکرد موفقیت آمیزی داشته است.

وی در خاتمه با بیان این‌که جامعه نیازمند مهارت است، متذکر شد: دانشگاه و مراکز جامع علمی کاربردی کشور در تلاش هستند تا با سوق دادن دانشجویان به سمت فعالیت‌های عملی در کنار فعالیت‌های تئوری، فردی مهارتی را وارد جامعه کند.

دانشگاه علمی کاربردی در زمینه‌ کارآفرینی پیشرو است

عضو شورای کارآفرینی دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی نیز در حاشیه این نمایشگاه در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که دانشگاه علمی کاربردی در زمینه‌ کارآفرینی پیشرو است، گفت: این دانشگاه، نسل سومی بوده و همواره بر آموزش‌های مهارتی و کارآفرینی تمرکز کرده است.

 غلامرضا بداقی با اشاره به سیاست دانشگاه علمی کاربردی مبنی بر آموزش مهارت و مهارت محوری دانشجویان، گفت: این دانشگاه در تلاش است تا مدرسان و اعضای هیئت علمی را به سوی استفاده از آموزش‌های مهارتی و عملی سوق دهد تا دانشجویان با مهارت تربیت شوند.

وی با تاکید بر مهارت محوری تمامی دانشگاه‌ها، اظهار کرد: در این راستا دانشگاه علمی کاربردی استان سعی دارد تا دانشجویانی را تربیت کند که پس از فارغ التحصیلی مهارت لازم برای شروع یک کار و شغل مناسب در آینده را داشته باشند.

وی در خصوص نمایشگاه “اشتغال و توسعه کارآفرینی”، بیان کرد: برگزاری این گونه نمایشگاه‌ها می‌تواند دانشجویان دانشگاه را با زمینه‌های عملی و اشتغالی سایر دانشجویان و فارغ التحصیلان کارآفرین از نزدیک آشنا کرده و با ترغیب و تشویق این دانشجویان، زمینه‌های کارآفرینی و اشتغال در آینده آنان را فراهم آورد.

بداقی متذکر شد: اغلب دانشگاه‌های ایران، جزو دانشگاه‌های نسل دوم بوده و بیشتر در زمینه آموزش و پژوهش فعالیت می‌کنند و فعالیت خاصی در راستای کارآفرینی ندارند.

وی با بیان این‌که توانایی، مهارت و کارآفرینی دانشجویان مورد توجه قرار گیرد، افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی در پی ورود فارغ التحصیلان به بازار کار و ایجاد زمینه شغل آینده دانشجویان بوده که در سایر دانشگاه‌ها دیده می‌شود.

این مدرس دانشگاه در خاتمه متذکر شد: به نگاهی به آمار بیکاران سایر دانشگاه‌ها متوجه می‌شویم که دانشگاه علمی کاربردی در زمینه اشتغال و کارآفرینی موفق بوده و عملکرد مطلوب و بهتری نسبت به سایر دانشگاه‌ها داشته است.

نمایشگاه “اشتغال و توسعه کارآفرینی” از روز ۲۸ بهمن لغایت ۳۰ بهمن از ساعت ۹ الی ۱۹ در مرکز علمی کاربردی ماشین سازی دایر بوده و بازدید برای عموم آزاد است.

  • منبع خبر : ایسنا