کارگردان فیلم «آپاراتچی» گفت: «آپاراتچی» یک قصه ساده از دل مردم است و سعی کردیم به یک روایت ساده و بدون جهتگیری برسیم.
به گزارش نهال امید، فیلم سینمایی «آپاراتچی» ویژه برنامه نوروزی ۱۴۰۳ سینماهای سراسر کشور است. «آپاراتچی» ساخته قربانعلی طاهرفر، کارگردان تبریزی است و با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی، سازمان سینمایی سوره و مدرسه اندیشه و هنر ماه تولید شده است. این فیلم در جشنواره فیلم فجر سال ۱۴۰۲ حضور داشت و شایسته دریافت جایزه ویژه هیأت داوران بخش نگاه نو شد.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: «آپاراتچی» ماجرای شیرین زندگی کارگردانِ عشقِ سینمایی است که آشوبگر نیست اما اگر نیاز باشد همه جا را به آشوب میکشد. او در میان دو عشق گرفتار شده؛ عشق به سینما و عشق به خانواده.
بازیگران این فیلم عبارتنداند از تورج الوند، فاطمه مسعودیفر، رضا ناجی، حسین عابدینی، وحید مبصری، ولی فروتن، امین گلستانه، پوریا میاندهی، شهرام خزرایی و با حضور بهنام تشکر، امید روحانی، علیرضا استادی و هومن برق نورد.
قربانعلی طاهرفر کارگردان فیلم سینمایی آپاراتچی درباره فیلم آپاراتچی بیان کرد: نکتهای که در تمام تلاش ما در طراحی شوخی سکانسهای آپاراتچی وجود داشت این بود که یک نقاش ساده عاشق سینما است و همین تعارض ناخودآگاه موجب شوخیهای بانمک میشد؛ اما خیلی مراقبت کردیم که کار ما به سمت لودگی و شوخیهای نامناسب که در شان مخاطب ما نیست سوق پیدا نکند. تلاش کردیم شوخیهای سالم داشته باشیم و حال مخاطب را خوب کنیم.
وی ادامه داد: ما در آپاراتچی جهت گیری نداریم و سعی کردیم داستان را ساده و بدون جهت گیری جناحی روایت کنیم، داستان ما یک قصه ساده از دل مردم است و سعی کردیم به این قصه و روایت ساده برسیم.
وی افزود: ما مشتری حال خوب مردم هستیم و تا جایی که در سینماها بودم الحمدالله این اتفاق در میان مردم افتاده است و امیدوارم کسانی که فیلم را میبینند در این حال خوب شریک شوند و برای توفیق این فیلم و همه کسانی که در لحظه به لحظه فیلم تلاش کردند و با مشقات بسیار همراه بودند دعا کنند.
اصالت ترک بودن بازیگران یک زیست بوم خوبی به فیلم بخشید
طاهر فر از انتخاب تورج الوند برای بازیگر نقش اصلی آپاراتچی گفت: در پلنهای الف و ب خود تورج الوند حضور نداشت و ما به سراغ چهرهها رفته بودیم که بتوانند از دو زاویه به متن نگاه کنند. یک اینکه بتوانند به زاویه کمدی و شوخیهای لحظهای نگاه کنند و زاویه دیگر کار جدی بود که بازیگران صرفا یک نگاه جدی یا شوخی اجتماعی نداشته باشند که البته قطعا همه بازیگران این توانمندی را دارند اما برخی شاخص هستند.
وی بیان کرد: در ادامه راه متوجه شدیم اگر در هسته مرکزی بازیگران این اتفاق بیفتد خواه ناخواه در مسیر اصلی کمدی کار از حوزه اجتماعی خارج میشویم و به مرز کمدی ناخواسته میرویم که پلن ابتدایی ما با چنین موردی بسته شد.
این کارگردان افزود: در بخش انتخاب بازیگر اصلیمان چندین گزینه داشتیم که حتی تا توافق اولیه پیش رفتیم اما در ادامه فیلمنامه کار به نتیجه نرسیدیم. سپس متوجه شدیم که همه بازیگران این کار باید ترک زبان باشند و زبان و فرهنگ آذربایجان برایشان قابل هضم باشد و در آنجا زیست کرده باشند که برایمان خیلی مهم بود. از این جهت به جمعی از بازیگران ترک زبان رسیدیم. از این رو بهنام تشکر ترک تالش، تورج الوند ترک همدان و دیگر دوستان ترک تبریز و زنجان بودند. این ترکیب و اصالت ترک بودن یک زیست بوم خوبی به فیلم بخشید که باورپذیرتر بود.
طاهرفر تاکید کرد: تورج الوند گزینه اصلی من نبود اما با باتوجه به نقشی که در اتاقک گلی و نگهبان شب داشت و آن سادگی، صمیمیت و توانمندیای که از او دیدم تصمیم گرفتم او را به عنوان بازیگر اصلی انتخاب کنم. تورج الوند پس از جلسه اول و دومی که داشتیم با روحیه جنگنده و خوبی کار را جدی گرفتند و برای پلان به پلان کار برنامه داشت. این روحیه جنگندگی و ارتباط حسی که با نقش خود داشت به نظرم باعث خوب درآمدن کار شد.
- نویسنده : سعید ایریلوزادیان
- منبع خبر : باشگاه خبرنگاران جوان