کارشناس و مدرس بازار سرمایه با بیان اینکه قیمتهای کنونی بازار بورس بسیار جذاب بوده و به سقف قیمت اسفند و بهمن رسیدهاند، گفت: به نظر بنده، روند صعودی از اواخر مهرماه آغاز شده و آبان و آذرماه دوره طلایی بورس خواهد بود.
به گزارش نهال امید، محمدحسن قزوینیان در خصوص تداوم روند نزولی شاخص بازار بورس، گفت: در بازار بورس نقاط حمایت و مقاومت وجود دارد و فعلا نیز شاخص به نقطه حمایتی نرسیده اما احتمال دارد که شاخص تا یک میلیون و ۴۸۰ هزار کاهش یافته و پس از آن صعود کند.
وی در خصوص زمان احتمالی آغاز روند صعودی بازار بورس، گفت: بورس یک بستر سیاسی است و باید دید که دولت در این خصوص چه برنامهای دارد.
وی با اشاره به نوسانات شاخص بازار بورس، گفت: ممکن است که شاخص از فردا دو روز منفی و سه روز مثبت شود زیرا فعلا در اصلاح زمانی قرار داریم اما از ۲۸ مهر به بعد احتمال دارد که شاخصها به سمت صعودی پیش رود؛ تا زمانی که سقف فروش متعادل نشده است، این وضعیت ادامه خواهد داشت.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: زمانی که سقف فروش متعادل شود، به دلیل پایین بودن قیمتها، افراد حقیقی و حقوقی جذب خرید سهم در بورس خواهند شد و بار دیگر تقاضا افزایش خواهد یافت و قیمتها به آرامی صعود خواهند کرد.
وی با بیان اینکه بر اساس پیش بینیها در آبان ماه اوضاع بورس بهتر خواهد شد، اظهار کرد: بر خلاف تصور قبلی مردم مبنی بر اینکه بورس در آبانماه به دلیل انتخابات آمریکا وضعیت مبهم و نوسان داشته و اغلب افراد در مهرماه سهم خود را خواهند فروخت اما، نوسانات بورس از تابستان آغاز شد و به نظر میرسد که دولت از اواخر ماه جاری حمایت خود را از بازار بورس افزایش دهد.
وی با اشاره به ریزش بازار بورس در سالهای ۹۲ تا ۹۴، گفت: در تمامی بازارهای مالی امکان اتفاق هر رویدادی از جمله ریزش وجود دارد و نمیتوان منکر آن شد و حتی ممکن است بورس بار دیگر ریزش یابد اما به شرط آنکه دولت کاملا از حمایت بازار بورس دست بکشد و آن را کنار بگذارد.
قزوینیان افزود: به همین دلیل است که باید سرمایه گذاریها بلندمدت باشد و معمولا هم برای کسانی که میخواهند به تازگی وارد بورس شوند، گفته میشود که با سرمایه مازاد و دیدگاه بلندمدت وارد شوند زیرا اگر چه در طی دو سال ریزش، شاخص بورس درجا زد و اکنون نیز امکان دارد که درجا بزند اما مطمئنیم که پس از سه سال، قیمتها سقف قبلی را میبیند و در نهایت بازار بورس صعودی است.
وی در خصوص دلایل ریزش بازار بورس، اظهار کرد: معمولا افرادی که در بورس سهم خریدهاند پس از رشد ۳۰ یا حتی ۹۰ درصدی و کسب سود در طی این مدت، سهم خود را میفروشند و پول خود را آزاد کرده و تبدیل به دارایی غیرریسکی همچون زمین، آپارتمان، دلار، طلا و سکه و … میکنند، این خروج از بورس عمده سهامداران با ورود خریداران جدید همراه خواهد بود و این دوره که معمولا به خاطر خروج سرمایه زیاد از بازار است منجر به ریزش خواهد شد.
وی تاکید کرد: فقط حمایت دولت میتواند وضعیت بورس را بهبود بخشد در غیر این صورت شاهد ریزش بازار بورس خواهیم شد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: خود دولت از مردم دعوت کرد تا وارد بورس شوند و همه چیز خود را در بورس بگذارند، حتی تشویق کرد تا سرمایههای خرد نیز وارد بورس شوند که در این راستا با صدور ۵۰ میلیون کد بورسی، افراد به خاطر حمایت یک ماهه دولت، بورس را منبع چاپ پول تصور کردند و بدون آموزش و بدون اینکه از بورس سر دربیاورند، خانه، ماشین و زمین خود را فروختند و وام گرفتند تا وارد بورس شوند.
وی ادامه داد: در این حالت، تعداد بالایی از تازه کارها، سهمها را در قیمتهای بالا خریداری کردند اما پس از گذشت یک ماه، جیب این افراد خالی شد و به اصطلاح، سه خاک شدند.
وی در خصوص خرید عرضه اولیه نیز، گفت: به نظر بنده باید خانوادهها عرضه اولیهها را برای فرزندان خود خریداری کنند، به طوری که برای کودک خود ابتدا کد بورسی بگیرند و هر هفته یا ماهانه مقداری عرضه اولیه بخرند تا پس از ۲۰ سال تبدیل به یک سرمایه بزرگ شود و یک سرمایه گذاری برای فرزندان باشد.
قزوینیان افزود: معمولا عرضه اولیهها در کوتاه مدت سودآوری خوبی دارند، عرضه اولیهای داشتیم که با قیمت ۱۵۷۵ تومان آغاز و تا ۳۴۰۰ تومان صعود کرد و الان به ۱۹۰۰ رسیده است و عرضه اولیهای هم داشتیم که از زمان ابتدای عرضه فقط منفی بوده است؛ در واقع باید عرضه اولیه را در زمان مناسب فروخت و یا با نگاه بلندمدت، برای فرزندان نگه داری شود.
- منبع خبر : ایسنا