آشنایی با خوبیها و بدیهای پای‌مرغ
آشنایی با خوبیها و بدیهای پای‌مرغ

بیشتر بافت‌های موجود در پای‌مرغ شامل پوست و تاندون بدون ماهیچه است که این بافت را از بقیه گوشت مرغ متفاوت می‌کند. استخوان‌های کوچک پای مرغ خوردن آن را برای برخی دشوار می‌کند و از این رو باید پیش از خوردن آنها را جدا کرد. به دلیل مقدار زیاد پوست، پای‌مرغ بسیار ژلاتینی است

پنجه‌مرغ منبع خوبی از یک سری املاح و پروتئین‌هاست 
به گزارش نهال امید، دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز اظهار کرد: درخصوص تأثیرات درمانی پای‌مرغ مطالعاتی انجام شده است و این تحقیقات نشان‌دهنده آن است که پنجه‌مرغ منبع خوبی از یک سری املاح و پروتئین‌هاست و جدا از بحث تغذیه‌ای ازنظر اقتصادی نیز پاسخگوی بخشی از مردم جامعه است که قدرت خرید گوشت را ندارند با این وجود میزان مصرف پای‌مرغ چشمگیر نیست.
جواد حصاری در گفت‌و‌گو با خبرنگار نهال امید، افزود: پنجه‌مرغ در کشور ما مصرف زیادی ندارد، اما این عضو از بدن مرغ درحال حاضر در کشورهای آسیای جنوب شرقی همچون چین و هند طرفداران زیادی داشته و مصرف بالایی دارد و در میان مردم اروپا نیز مصرف آن در حال افزایش یافتن است.
وی از بالا بودن چربی در پنجه‌مرغ گفت و ادامه داد: پای‌مرغ ارزش پروتئینی بسیار کمی دارد و به دلیل دارا بودن چربی بالا می‌تواند برای بسیار از افراد مضر باشد. 
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: بیشتر یک باور سنتی غیر علمی در زمینه مزایای پای‌مرغ در کشور ما حاکم است تا مطالب علمی مستند.
حصاری تاکید کرد: اگر چه پای‌مرغ حاوی بخش‌های غضروفی است و سوپ آن حالت ژلاتینی دارد ولی به عقیده برخی کارشناسان به دلیل آن‌که ارزش پروتئینی چندانی ندارد، نمی‌تواند عاملی برای ساخت غضروف‌ها به شمار آید و در ضمن برای هیچ گروه سنی به عنوان یک انتخاب خوب توصیه نشده است، چرا که چربی اشباع بالایی داشته و برای افراد با اضافه‌وزن و مبتلایان به دیابت مضر است.
کلسترول پای‌مرغ درحد مطلوب است 
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز به خبرنگار نهال امید، اظهار کرد: چون کلسترول پای‌مرغدرحد مطلوب است و ازنظر ترکیبات چربی درحد بالایی قرار ندارد، دو دسته از افراد جامعه، یعنی بچه‌های درحال رشد و افرادی که از سلامت جسمانی کامل برخوردارند، می‌توانند پنجه مرغ مصرف کنند.
رضا رضایی مکرّم از احتمال آلودگی پنجه پای مرغ گفت و افزود: پوست پنجه‌مرغ ممکن است، حاوی ترکیبات آلوده باشد یا احتمال دارد، صاحب مرغداری برای پیشگیری از بروز انواع بیماری‌ها در مرغ‌ها به آنها آنتی‌بیوتیک تزریق کرده باشد یا به آنها هورمونی داده باشد که همه اینها وارد پوست و تمام امعاء و احشای مرغ می‌شود.
وی با اشاره به نقش پنجه‌مرغ در تامین شدن کلسیم بدن بیان کرد: در ۱۰۰ گرم پنجه‌مرغ فقط ۶ درصد می‌تواند کلسیم مورد نیاز بدن را تامین نماید.
رضایی مکرّم ادامه داد: پنجه‌مرغ تنها بین ۵-۶ درصد از آهن بدن را فراهم می‌کند.
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز افزود: در مورد ویتامین A و D هم باز روال به همین شکل است و روی پنجه‌مرغ به عنوان یک ماده‌مغذی تامین‌کننده ویتامین‌ها نمی‌توان حسابی باز کرد 
رضایی مکرّم تاکید کرد: عده‌ای تصور می‌کنند با مصرف پنجه‌مرغمی‌توانند ویتامینD مورد‌نیازشان را تامین و جلوی پوکی استخوان‌شان را بگیرند.

براساس این گزارش، بیشتر یک باور سنتی غیر علمی در زمینه مزایای پای‌مرغ در کشور ما حاکم است تا مطالب علمی مستند.

  • نویسنده : امیر مسعود طایفه سلطانخانی
  • منبع خبر : نهال امید