معاون استاندار آذربایجان شرقی:حفظ باغات در تصمیم گیری مدیران شهری مدنظر باشد
معاون استاندار آذربایجان شرقی:حفظ باغات در تصمیم گیری مدیران شهری مدنظر باشد

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌شرقی با تاکید بر لزوم متناسب بودن طرح‌های توسعه شهری با شرایط هر منطقه گفت: حفظ باغات و توسعه فضای سبز نیز باید در تمامی تصمیم‌گیری‌های شهری مورد توجه مسئولان باشد.

جواد رحمتی روز دوشنبه در جلسه کارگروه امور زیربنایی، توسعه شهری و روستایی، آمایش سرزمین و محیط زیست آذربایجان شرقی، با اشاره به تفاوت ماهوی شهرها از نظر کالبدی، طبیعی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، افزود: نباید نسخه یکسانی برای همه شهرها نوشت و در تعیین نیازهای توسعه‌ای هر شهر نگاه و تصمیم‌های کلیشه‌ای داشت.

وی اضافه کرد: متاسفانه مشاوران با فشار مدیران شهری و منطقه‌ای به بهانه امنیتی شدن ساخت‌وسازهای غیرمجاز، به جای توجه علمی به توسعه شهر و تعیین جهات مناسب توسعه، ابتدا ساخت‌وسازهای خلاف قانون را داخل محدوده کرده و سپس به سراغ نقاط دیگر توسعه می‌روند.

رحمتی با بیان اینکه شهرداری‌ها مسئول اصلی حفاظت از شهر هستند، افزود: شهرداری‌ها باید با استفاده از ابزارهای لازم مانع ساخت‌وسازهای غیرمجاز شوند.

وی با تاکید بر اهمیت ممانعت از هرگونه ساخت‌وساز غیرمجاز در شهرها، گفت: حفظ باغات و توسعه فضای سبز نیز باید در تمامی تصمیم‌گیری‌های شهری مورد توجه مسئولان باشد.

وی افزود: متاسفانه در طول  سال گذشته، ساخت‌وسازهای غیرمجاز و غیراصولی به صورت فزاینده افزایش یافته که باید با جسارت در مقابل چنین اقدامات غلطی بایستیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: در تهیه طرح‌های توسعه شهری باید متناسب با شرایط هر منطقه طرح‌های کاربردی و اجرایی تهیه شود و صرفاً اتکا به مسائل تئوریک ما را دچار مشکل خواهد کرد.

در این جلسه طرح جامع توسعه و عمران  شهر عجب‌شیر و پروژه بزرگراه شبستر-تبریز مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نابودی باغات شهرهای بزرگ آذربایجان شرقی با محوریت تبریز، مرند و مراغه در دهه های اخیر، به بهانه توسعه شهری و در اصل برای سودآوری شهرداری ها، از چالش های اصلی آنها بوده که انتقادات فراوانی را از سوی دوستداران محیط زیست و عموم شهروندان سبب شده است.

در حالی که کلان شهر تبریز تا اوایل دهه ۱۳۷۰ شمسی، باغات متراکمی را در محدوده مناطق پیرامونی تا قلب شهر، در خود جای داده و به همین دلیل نیز به «باغ شهر» ایران معروف بود، اکنون نشانه های ناچیزی از آن باغ های هزاران هکتاری باقیمانده و  بیش از ۹۵ درصد اراضی آنها در سایه منفعت طلبی دلالان زمین، فعالان حوزه ساخت و ساز و شهرداری به سازه های بتونی بی قواه و بدقواره ای به نام ساختمان تبدیل شده اند. 

تبریز تا آن سال ها به دلیل داشتن این ریه های طبیعی، در اوج فصل گرما، هوای مطبوعی داشت و مردم به ندت از کولر استفاده می کردند، اما امروزه منظره این کلان شهر از نظر تعدد کولرهای گازی نصب شده برای دیوارها و بالکن های منازل هیچ تفاوتی با جنوب کشور ندارد.

  • منبع خبر : ایرنا