مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: این استان، به عنوان رتبه پنجم تولید محصولات کشاورزی در کشور مطرح است.
به گزارش نهال امید، محمدباقر بی پروا اظهار کرد: بر اساس آمار سال ۹۷، آذربایجان شرقی دارای ۱۱۲ هزار و ۱۴۴ هکتار باغات درختان مثمره است که معادل ۴٫۱۸ درصد سطح کل باغات کشور و ششمین استان از این نظر محسوب میشود.
وی افزود: از عمده تولیدات باغی استان میتوان به میوه سیب با سطح بارور ۳۲ هزار و ۱۲۹ هکتار، میوه انگور با سطح بارور 17 هزار و ۵۲ هکتار، میوه زردآلو با سطح بارور 11 هزار و ۱۱۸ هکتار، بادام با سطح بارور ۹۲۶۱ هکتار و میوه گردو با سطح بارور ۸۹۰۴ هکتار اشاره کرد.
وی متذکر شد: آذربایجان شرقی در تولید زردآلو دارای رتبه اول و در تولید سیب، بادام، گوجه و آلو، توت، سماق، زغال اخته، آلبالو و سنجد دارای رتبه دوم در کشور بوده و جایگاه ویژهای را در بخش کشاورزی بر عهده دارد.
بی پروا ادامه داد: همچنین استان در تولید انگور و گلابی در رتبه سوم و تولید محصولاتی چون گردو، گیلاس، فندق و گل محمدی در رتبه پنجم کشور قرار دارد.
وی در خصوص آخرین وضعیت باغات گوجه و آلوی استان که محصول پرطرفدار تابستان بوده و این روزها موقع برداشت آن است، گفت: آذربایجان شرقی با دارا بودن ۳۰۹۴ هکتار باغ سطح زیر کشت گوجه و آلو و تولید سالانه بیش از ۲۵ هزار و ۶۸۹ تن، رتبه دوم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: سالانه حدود ۷۰ درصد گوجه و آلوی استان معادل ۱۸ هزار تن به صورت خشکباری در صنایع غذایی استان فرآوری و جهت مصرف به استانهای همجوار و کشورهای همسایه صادر میشود؛ همچنین حدود ۳۰ درصد باقی معادل ۷۷۰۰ تن نیز به صورت تازه خوری در داخل استان و استانهای همجوار مصرف میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: شهرستان مراغه با مجموع بیش از 1472 هکتار باغ گوجه و آلو، حدود ۴۷ درصد سطح زیر کشت باغات گوجه و آلو در سطح استان را دارد و شهرستان برتر در تولید این محصول محسوب میشود.
وی با بیان اینکه متوسط تولید گوجه و آلو در استان هشت تن در هر هکتار است، ادامه داد: همچنین شهرستان مرند با ۳۲۲ هکتار سطح زیر کشت گوجه و آلو رتبه دوم و تبریز نیز با ۲۳۲ هکتار سطح زیر کشت گوجه و آلو، رتبه سوم استان را به خود اختصاص دادند.
- منبع خبر : ایسنا