رییس اتحادیه قنادان تبریز در خصوص به ثبت رساندن این شیرینی میگوید: با مسئولین گردشگری صحبت کرده و فیلمهایی نیز از طرز تهیهی آن از قنادیهای شهر آماده کرده و نظرات مشتری در مورد این شیرینی را نیز جویا شدیم، با اداره میراث فرهنگی نیز هماهنگ کردهایم تا به زوی این شیرینی را به ثبت ملی برسانیم.
ناصر کریمی رییس اتحادیه قنادان تبریز متذکر میشود: ۵۲ سال است که اتحادیه قنادان تبریز تشکیل شده است و در طول این چند سال اخیر نیز چندین بار برای ثبت ملی این شیرینی تلاش کردند، اما به دلیل طولانی بودن پروسه به ثبت رساندن آن، قسمتی از راه را رفته و کار را نیمه گذاشتند؛ ما با جدیت این مسئله را شروع کردهایم و قطعا این شیرینی را به ثبت ملی خواهیم رساند، البته صرفاً این شیرینی نیست بلکه شیرینیهای دیگری نیز هستند که بعد از قرابیه، آنها را هم به ثبت خواهیم رساند.
او بیان میکند: قرابیه سنتی ما بسیار معروف است، اگر اندکی هم درنگ میشد، تهران به دنبال آن بود که آن را به نام خود به ثبت برساند، با رئیس اتحادیه قنادان تهران نیز گفتوگو کردیم که میگفتند به دلیل اقدام نکردن تبریزیها، به دنبال ثبت کردن آن به نام تهران بودند، اما با دیدن تلاش ما، نسبت به ثبت آن توسط آذربایجانشرقی رغبت نشان دادند.
او میگوید: در جشنوارههای بسیاری شرکت کردیم و در نمایشگاههای بسیار معروف مانند نمایشگاههای بینالمللی این شیرینی را معرفی کردیم و امیدواریم تا بتوانیم در جشنوارههای پیش رو به این موضوع بیشتر بپردازیم.
کریمی در ارتباط با صادر کردن آن خاطرنشان میکند: تاکنون به صورت انبوه این شیرینی را صادر نکردیم، اما همه از کشورهای گوناگون که به کشور ما میآمده و این شیرینی را خریداری کرده و با خود میبرند، البته تاحدودی به عراق و باکو صادر کردهایم.
سازمان میراثفرهنگی و گردشگری استان نظر مثبتی نسبت به این موضوع دارد
او با بیان اینکه در تلاش هستند تا بعد از به ثبت رساندن قرابیه، شرایطی را فراهم کنیم تا در بستهبندی، ماندگاری این شیرینی افزایش یابد، اظهار میکند: این شیرینی به نام اتحادیه و آذربایجان شرقی ثبت ملی خواهد شد، تاکنون در حال گذراندن پروسههای اداری خود بوده و با اداره میراث فرهنگی نیز صحبت کردیم و نظرات آنها مثبت است که حداکثر تا پایان امسال به ثبت میرسد.
گرانیها یکی عوامل مهم تغییر در مواد اولیه قرابیه
او تاکید میکند: با توجه به گرانیهای اخیر، در مواد اولیهی قرابیه دستکاری میشود، در حالیکه بادام قرابیه فرق دارد و حتما باید بادام آذرشهر و روغنی باشد، البته استادکار آن نیز مهم است و در قنادیهای بزرگ شهر با مواد اولیه درست و حسابی پخت میشود، اما در نظر داریم تا در قنادیهای کوچک نیز طرز تهیهی آن را درست کنیم.
رئیس اتحادیه قنادان بیان میکند: تا زمانی که به ثبت نرسد، هر اتفاقی امکان پذیر است؛ حتی در شهرستانها به نام تبریز قرابیهای را پخت میکنند که زمین تا آسمان با نوع اصلی آن فرق دارد و نام ما را خدشهدار میکنند، اگر به ثبت برسد، تمام تلاش خود را خواهیم کرد که بعد از شهر ما در جای دیگری پخت نشود و اگر هم پخت شد، تحت نظارت ما باشد.
میزان خرید تمامی شیرینیها کاهش یافته است
او میگوید: میزان خرید تمامی شیرینیها کاهش یافته است چرا که بودجه و قدرت خرید مردم به نسبت قبل کاهش یافته، اما در میان شیرینیهای استان، لوز زعفرانی، باقلوا بادامی، نوقا، اریس و راحت الحلقوم نیز بسیار پرفروش بوده و علاقهمندان مخصوص خود را دارند، ولی پادشاه شیرینیهای تبریز قرابیه است.
او در پایان اضافه میکند: تمام سعی خود را میکنیم تا اجازه دهند، با قیمت مناسب این شیرینی را به فروش برسانیم؛ مسئولین نباید روی قیمت تأکید کنند چرا که در این صورت با کاهش قیمت آن، کیفیت شیرینی پایین میآید.
- منبع خبر : ایسنا